Ondersteunende maatregelen

Naast de behandeling is het van belang jouw lichaam in goede gezondheid te houden.

1 - 2ltr. vocht per dag drinken , om de afvalstoffen zoveel en zo snel mogelijk het lichaam uit te krijgen. Het heeft een zuiverende functie, nl. om ons lichaam weer helemaal schoon te spoelen.

Bewegen, maar waarom?

Het lymfestelsel is de belangrijkste route voor het vervoer van onze afvalstoffen, waaronder voornamelijk vetten. Deze moeten voortgestuwd worden, maar dat gaat niet vanzelf!!!

Lymfevaatjes kunnen alleen geactiveerd worden door weefsel - en spierbewegingen. Wanneer we slapen staat het systeem praktisch stil.

Hoe meer we bewegen, des te beter verloopt de doorstroming en dus óók de afvoer van afvalstoffen.

Belangrijk is wel dat je iets doet wat bij je past en wat je dus leuk vindt. Dat geeft de beste kans op continuïteit.

Gezond eten en toch vrolijk blijven, dat kan!

Er zijn verschillende meningen over wat men onder 'gezond' eten verstaat, met betrekking tot samenstelling , hoeveelheden ,achtergrond en ondergane behandelingen van voedingsmiddelen.

Iedereen weet zo langzamerhand wel wat gezond is en wat niet. Dat staat in veel tijdschriften beschreven. Maar af en toe het gelukzalige gevoel krijgen van iets wat we heel erg lekker vinden, kan ook heel gezond werken, voor de geest. Dus doen! Alleen niet elke dag, want het zijn meestal calorierijke ingrediénten.

Daarom nemen we persoonlijk jouw eet- en drinkpatroon onder de loep en bespreken we wat voor jou het beste is. Uiteraard gaat het niet alleen over voeding, maar ook over de stofwisseling ervan.